Seminarium specjalistyczne pt. „Zastosowanie niszczących i nieniszczących metod oceny jakości żywności w przetwórstwie i obrocie ziarnem zbóż” PDF Drukuj Email

SPECJALISTYCZNE SEMINARIUM

 

Seminarium1W dniu 10 maja 2011 r. odbyło się seminarium specjalistyczne pt. „Zastosowanie niszczących i nieniszczących metod oceny jakości żywności w przetwórstwie i obrocie ziarnem zbóż” zorganizowane przez Katedrę Inżynierii Procesów Rolniczych Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie w zakresie realizacji projektu współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego „AGROINŻYNIERIA GOSPODARCE”,

Wykładowcy z Polski i Niemiec wygłosili referaty na temat metod niszczących i nieniszczących w ocenie jakości ziarna w przetwórstwie i obrocie ziarnem.

Warmińsko- Mazurski Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych –Ryszard Piórkowski przedstawił zadania realizowane przez WIJHARS w Olsztynie  wynikające z ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz ich wpływ na szeroko rozumianą ochronę interesów konsumenta. Zostały omówione różne definicje jakości ziarna zbóż w zależności   od kierunku wykorzystania w przetwórstwie. Poruszono również problem zafałszowań żywności jak również jakie najczęściej są stwierdzane nieprawidłowości.

 
Odwiedziło nas 145892 internautów
Naszą witrynę przegląda teraz 56 gości 
21 października 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Imieniny: Urszuli Hilarego

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.