Spotkanie z uczniami Zespołu Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie, przeprowadzone w dniu 29 kwietnia 2014 r. PDF Drukuj Email

            W dniu 29 kwietnia 2014 r., w siedzibie Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości  Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie, odbyło się spotkanie szkoleniowo – informacyjne z uczniami Zespołu Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie, kształcących się w zawodzie - technik technologii żywności. Przybyłych na spotkanie gości przywitał Warmińsko – Mazurski Wojewódzki Inspektor JHARS Ryszard Piórkowski, który omówił ogólne zasady działania Inspekcji. W dalszej części spotkania Kierownik Wydziału Kontroli – Katarzyna Iwaniszczuk oraz Specjalista w Wydziale Kontroli – Małgorzata Ułasiuk, omówiły główne cele i zadania nałożone na Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych, wynikające z przepisów ustawy o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych oraz przybliżyły słuchaczom zasady znakowania artykułów rolno – spożywczych z podkreśleniem wybranych aspektów, na które warto zwracać uwagę dokonując zakupu środka spożywczego. Na zakończenie zwrócono także uwagę na problem zafałszowania żywności oraz przedstawiono rodzaje sankcji stosowanych przez Wojewódzkiego Inspektora, w przypadku stwierdzenia wprowadzania do obrotu artykułów rolno – spożywczych niespełniających wymagań jakości handlowej, w tym zafałszowanych.







 
Odwiedziło nas 145892 internautów
Naszą witrynę przegląda teraz 35 gości 
21 października 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Imieniny: Urszuli Hilarego

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.