Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie uczestniczy w rządowym programie praktyk studenckich PDF Drukuj Email

Ponawiamy informację, że Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie uczestniczy w rządowym programie praktyk studenckich.

Oferty o wolnych miejscach publikowane są na stronie:  oferty.praca.gov.pl

Zapraszamy uczelnie i studentów do zapoznania się z naszą ofertą.

Szczegółowe informacje o programie praktyk w Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie  można uzyskać pod numerem telefonu  89 522 89 23 oraz adresem mailowym Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Materiały informacyjne oraz dokumenty wzorcowe przydatne przy organizacji praktyki studenckiej w administracji rządowej w 2015 r. są dostępne na stronie bip.kprm.gov.pl

 

DANE UZUPEŁNIAJĄCE:

 

ZAKRES OBOWIĄZKÓW PRAKTYKANTA
 w Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie:

1.     Zapoznanie się ze strukturą i specyfiką pracy Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;

2.      Zapoznanie się z organizacją kontroli planowych i doraźnych w zakresie  jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w produkcji i obrocie na rynku wewnętrznym w zakresie produkcji, obrotu oraz warunków składowania i transportu;

3. Zapoznanie się z zadaniami inspekcji  wynikającymi z ustawy o rolnictwie ekologicznym, w tym z nadzorem nad jednostkami certyfikującymi;

4.  Weryfikacja i uaktualnienie bazy danych o podmiotach gospodarczych podlegających
      kontroli 
jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;

5.     Sporządzanie projektów pism wychodzących oraz ewidencja korespondencji.

 

 

CELE EDUKACYJNE, RODZAJ UZYSKANYCH  UMIEJĘTNOŚCI

1.     Poznanie specyfiki pracy urzędu.

2.     Zapoznanie  się z aktami prawnymi w zakresie jakości handlowej oraz postępowania administracyjnego.

3.     Umiejętność organizacji  pracy oraz zwiększenie umiejętności pracy w zespole.

4.     Umiejętność redagowania prostych pism urzędowych.

 

WYMAGANIA ZWIĄZANE Z  ODBYWANIEM  PRAKTYKI

n i e z b e d n e:

wykształcenie: preferowany kierunek studiów:  technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo,

w y m a g a n i a   d o d a t k o w e

umiejętność  obsługi komputera w zakresie aplikacji biurowych,

 

OKRES ODBYWANIA PRKTYKI

1.     21 dni (od 1 lipca do 21 lipca 2015 r.) – (do uzgodnienia)

 
Odwiedziło nas 145660 internautów
Naszą witrynę przegląda teraz 66 gości 
18 października 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Imieniny: Juliusza Lukasza

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.