Dnia 15.06.2016 odbyło się szkolenie: „Jakość handlowa przetworów mięsnych w zakresie znakowania” PDF Drukuj Email

Dnia 15.06.2016 r w Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie odbyło się szkolenie „Jakość handlowa przetworów mięsnych w zakresie znakowania”, na którym poruszano tematykę znakowania przetworów mięsnych. Spotkało się ono z dużym zainteresowaniem wśród przedsiębiorców o czym świadczy duża liczba osób zgłaszających chęć udziału w spotkaniu. W szkoleniu uczestniczyło 40 osób reprezentujących producentów rynku przetworów mięsnych województwa Warmińsko-Mazurskiego. Podczas szkolenia pracownicy Inspektoratu zapoznali uczestników z nowymi przepisami w zakresie znakowania przetworów mięsnych, omówili problematyczne kwestie związane z przedmiotowym zagadnieniem oraz rozwiewali wątpliwości uczestników odpowiadając na szereg pytań.

W związku z tak dużym odzewem ze strony przedsiębiorców Warmińsko-Mazurski Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie planuje zorganizowanie kolejnych spotkań nie tylko z producentami rynku przetworów mięsnych ale również z przedstawicielami innych branż spożywczych. O kolejnych szkoleniach będą Państwo informowani na bieżąco w związku z czym zapraszamy do śledzenia informacji znajdujących się na stronach Inspektoratu.

 

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.