Aktualny wykaz specjalizacji PDF Drukuj Email

Wykaz specjalizacji obowiązujących zgodnie z Instrukcją Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych w sprawie działań IJHAR-S w zakresie przeprowadzania egzaminów na rzeczoznawców i nadzorowania ich działalności.

Lp.

Nazwa specjalizacji

1.

Mięso i jego przetwory

2.

Klasyfikacja tusz wieprzowych w systemie EUROP

3.

Klasyfikacja tusz wołowych w systemie EUROP

3a

Klasyfikacja tusz owczych w systemie EUROP

4.

Drób i jego przetwory

4a

Jaja i ich przetwory

5.

Gęś owsiana

6.

Dziczyzna i jej przetwory

7.

Ryby i ich przetwory  

8.

Mleko i jego przetwory

9.

Ziarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory

10.

Nasiona roślin oleistych

11.

Oleje i tłuszcze roślinne

11a

Tłuszcze zwierzęce

12.

Buraki cukrowe i ich przetwory

13.

Owoce i warzywa świeże

14.

Owoce i warzywa przetworzone

15.

Kwiaty cięte i doniczkowe

16.

Koncentraty spożywcze 

16a

Miód i inne produkty pszczele

16b

Ziarno kakaowe i jego przetwory

17.

Zioła i przyprawy

18.

Piwo i surowce browarnicze

19.

Wyroby winiarskie

20.

Kawa i herbata

21.

Chmiel i produkty chmielowe

22.

Produkty przemysłu ziemniaczanego

23.

Napoje spirytusowe

24.

Napoje bezalkoholowe

25.

Wyroby garmażeryjne

26.

Wyroby piekarskie

27.

Wyroby ciastkarskie

28.

Wyroby cukiernicze

29.

Dodatki spożywcze

 

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.