XII konkurs „Smaki Warmii I Mazur oraz Powiśla szansą na sukces”
piątek, 24 listopada 2017 15:18

W dniu 18 listopada 2017 r. odbył się XII konkurs „Smaki Warmii I Mazur oraz Powiśla szansą na sukces” zorganizowany przez Samorząd Województwa Warmińsko Mazurskiego wraz z Warmińską Izbą Rolniczą- Punktem Informacji Europejskiej Europe Direct. Gospodarzem imprezy był Zespół Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie, który udostępnił uczestnikom konkursu posiadane wysoko wyspecjalizowane zaplecze techniczne.

Po raz pierwszy podczas konkursu odbyły się panele tematyczne eksperckie z udziałem przedstawicieli Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Olsztynie, Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Olsztynie, Powiatowego Inspektoratu Weterynarii w Olsztynie, Izby Administracji Skarbowej w Olsztynie w których uczestnicy konkursu mogli uzyskać informacje na temat produkcji, sprzedaży, jakości handlowej w tym etykietowania i przekazywania konsumentom informacji o żywności, kwestii podatkowych związanych z żywnością regionalną, tradycyjną, naturalną.

W ramach konkursu poddano ocenie produkty regionalne w dwóch kategoriach. Produkty i przetwory mięsne prezentowane przez osoby fizyczne i organizacje ich zrzeszające w tym rolników, koła gospodyń wiejskich oraz potrawy mięsne przyrządzane przez uczniów szkół gastronomicznych z województwa warmińsko – mazurskiego.

 
Odwiedziło nas 150110 internautów
Naszą witrynę przegląda teraz 4 gości 
12 grudnia 2017
Pn Wt Śr Cz Pt So N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Imieniny: Dagmary Aleksandry

Ta strona używa cookies (ciasteczek). Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dla plików cookies. Dowiedz się więcej.